APC KUMA Sp.z o.o.

ul. Stanisława Jana Rolbieskiego 11

85-862 Bydgoszcz

e-mail: sklep@swiatcukiernika.pl

tel. 52 345 11 05 wew. 35

Promocje
Opłatek Księżniczka
Opłatek Księżniczka
13,00 zł 10,00 zł
szt.
Opłatek Ben 10
Opłatek Ben 10
13,00 zł 10,00 zł
szt.
Opłatek Ben 10
Opłatek Ben 10
13,00 zł 10,00 zł
szt.
Produkt dnia
Druk na opłatku
Druk na opłatku
19,00 zł
szt.
Czerwony dzwonek
Czerwony dzwonek
2,00 zł 1,80 zł
szt.
Czerwony bucik
Czerwony bucik
2,00 zł 1,80 zł
szt.
Producenci
Koszyk

produktów: 0

wartość: 0,00 zł

przejdź do koszyka

Masa cukrowa czerwona - 1 kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Cena: 30,00 zł 30.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

Uniwersalna masa cukrowa lub inaczej lukier plastyczny daje nieograniczone możliwości w dekoracji ciast, deserów, tortów oraz innych wypieków. Świetnie sprawdza się w obkładaniu tortów oraz modelowaniu różnego rodzaju dekoracji oraz do obkładania tortów. Można ją stosować na torty z bita śmietaną.

Nasza masa cukrowa jest bardzo elastyczna, co ułatwia jej rozwałkowywanie i znacznie zwiększa jej wydajność.

Nie pęka.

Można ją zabarwić na dowolny kolor np przy pomocy barwników w żelu.

Odporna na wilgoć, dobrze toleruje zmiany temperatur.

Dodatkowy atutem jest bardzo przyjemny, słodki, cukierkowy, waniliowy zapach, który jednocześnie uprzyjemnia prace nad domowymi wypiekami.

Brak zawartości kwasu octowego umożliwia kontakt masy z kremami na bazie bitej śmietany.

Pierwszym etapem pracy z masą cukrową jest jej uplastycznienie przez najzwyklejsze rozgniecenie w ręku. Gdyby masa nadmiernie kleiła się do podłoża można posypać ją niewielka ilością cukru pudru. Nie stosujemy mąki , ponieważ spowoduje ona rozwarstwienie masy, tworzenie się oddzielnych kawałków.

Następnie masę rozwałkowujemy zwykłam wałkiem na grubość 4-5 mm. Powinniśmy trzymać się zasady iż płat lukru będzie większy od średnicy tortu wraz z bokami. Aby uniknąć przerwania masy podczas przenoszenia na ciasto możemy rozwałkować ją na pergaminie lub papierze do pieczenia co ułatwi nam znaczenie te czynność. Usuń nadmiar lukru, który został na bokach.

Gdy masa już znajdzie się na torcie delikatnie rękoma lub packą cukierniczą wygładzamy ją aby jej warstwa stała się idealnie gładka. Kolejny etap to wyciskanie wzorów, można to uczynić delikatnie gdy masa znajdzie się już na torcie lub przed jej wyłożeniem na tort.

Jeżeli jakaś ilość masy cukrowej została nie wykorzystana spokojnie możemy ja sobie przechować na następną okazje, powinniśmy jedynie zadbać aby był to szczelnie zamknięty woreczek foliowy, przechowywany w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w temp. ok. 200C.

Z masy cukrowej możemy również tworzyć własne dekoracje w postaci kwiatów, listków lub innych figurek. Tego typu dekoracje idealnie sprawdzają się dla dzieci, ponieważ uruchamiając własną wyobraźnię możemy stworzyć ich bajkowych, rysunkowych czy filmowych ulubieńców. Dekoracja wykonana własnoręcznie a dodatkowo przedstawiająca ulubieńca naszego dziecka sprawi mu zapewne bardzo dużo radości i dodatkowo urozmaici tak wyjątkowy dzień jak np. urodziny.

Kolor: czerwony

Opakowanie: foliowa, kwadratowa zgrzewka

Waga:1 kg

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl